Appdate: Zo brengt Footlocker unboxing naar Snapchat

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van GenTree, Argos en Foot Locker.

GenTree
Een app voor de jonge Chinese elite, zo kun je GenTree het beste omschrijven. Het platform komt uit de koker van ondernemer Sara Jane Ho, die daarvoor e-commerce combineert met feng shui. Voor de mensen die niet bekend zijn met feng shui: het is een meer dan drieduizend jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Gebruikers van de app kunnen door de persoonlijke aanbevelingen van GenTree scrollen na het beantwoorden van een aantal vragen over hun feng shui-horoscoop. Ook wordt gebruikgemaakt van gezichtsherkenning om het aanbod op de gebruiker af te stemmen.

Het aanbod bestaat onder meer uit high-end producten, waaronder meubels, kunst en kinderkleding. Ook dure dierenspeeltjes en -accessoires mogen niet ontbreken. Het aanbod is verdeeld in de vijf elementen van feng shui: metaal, hout, water, vuur en aarde. Zo weet de elite waar ze moeten zoeken als een waarzegger hen vertelt dat ze te weinig ‘vuur’ in zich hebben. De app selecteert rode producten of items met tekens die bij het bewuste element passen.

Argos
Betalen met je telefoon na een tankbeurt. Heel nieuw is de technologie niet, maar toch zullen maar weinig weggebruikers er gebruik van maken. Oliebedrijf VARO Energy Retail, in ons land bekend van de tankstations van Argos, hoopt daar verandering in te brengen door samen te werken met Ease2pay. Gebruikers van een speciale betaalapp kunnen de pomp vanuit de auto vrijgeven en de direct de benzine betalen. Alle bonnetjes blijven in de app bewaard.

De app van Ease2pay, dat een volle dochteronderneming is van Docdata, is ook al op een aantal andere locaties te gebruiken. Zo maakt een cateringondernemer in de Rotterdam Science Tower en in het Groothandelsgebouw gebruik van het alternatieve kassasysteem. Klanten scannen daar de QR-code van een product, waarna ze de betaalgegevens in het scherm ontvangen. Het product kan met een druk op knop worden afgerekend, waardoor de ondernemer geen kassa of pinterminal meer nodig heeft.

Foot Locker
Op Eerste Kerstdag kwamen ze in de winkels te liggen: de Jordan Gatorade AJ1’s. Sneakers van Nike, welteverstaan. Normaal hebben alleen een paar influencers voor de lanceringsdatum de mogelijkheid om de schoenen uit de doos te halen. De miljoenen sneakerfans wereldwijd kunnen daardoor niets anders dan wachten tot het moment dat deze influencers er wat over delen op social media. Foot Locker brengt daar verandering in met de eerste ‘augmented reality unboxing experience’ op Snapchat.


‘Unbox before they drop’, noemt de Amerikaanse keten het. Met behulp van Snapchat Lens heeft het bureau BBDO New York een toepassing ontwikkelt die het mogelijk maakt om de schoenendoos virtueel uit te pakken. Behalve een 3d-preview van de sneakers, kunnen Snapchat-gebruikers er ook een rondje mee lopen, dansen en verborgen extra’s vinden door een virtuele bal in een basket te gooien.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in