Amazon bouwt dc naast Nederlandse grens

Amazon is van plan een nieuw logistiek centrum te bouwen in Mönchengladbach. De online retailer heeft vlak voor Kerst een bouwvergunning gekregen van de Duitse gemeente, meldt de Rheinische Post.

Amazon wordt in Mönchengladbach buren van Zalando, dat zijn lokale distributiecentrum onder meer inzet voor de bezorging naar Nederland. De komst van Amazon zou ruim duizend nieuwe banen moeten opleveren.

Het nieuwe dc wordt de twaalfde voor Amazon in Duitsland. Het Amerikaanse bedrijf heeft in de deelstaat Noordrijn-Westfalen al locaties in Rheinberg, Dortmund en Werne. Mönchengladbach ligt nog iets dichter bij Nederland: de stad ligt op zo’n twintig kilometer van de grens.

Amazon richt zich sinds kort nadrukkelijker op de Nederlandse markt, met de introductie van abonnementenservice Prime. Consumenten krijgen daarmee voor een paar euro per maand onder meer gratis bezorgingen uit een assortiment van twee miljoen producten, opslagruimte in de cloud en een videostreamingdienst met exclusieve series.

Nederlandse retailers moeten het Amerikaanse bedrijf goed in de gaten houden: het Amazon-effect is ingrijpend, zo staat te lezen in het januarinummer van RetailTrends. Correspondenten uit onder meer Duitsland, China en het Verenigd Koninkrijk beschrijven het lokale effect, terwijl ook de gevolgen voor de Amerikaanse markt en Seattle in het bijzonder in kaart zijn gebracht. Nog geen member van RetailTrends? Klik hier voor meer informatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!