Wehkamp steekt weer miljoenen in distributiecentrum

Wehkamp opent nog dit jaar een tweede distributiecentrum in Zwolle. Het pand komt naast het huidige geautomatiseerde dc op bedrijventerrein Hessenpoort. 

Er wordt 25 duizend vierkante meter toegevoegd aan het bestaande pand, dat net twee jaar in gebruik is. In totaal heeft Wehkamp straks de beschikking over ruim zestig duizend vierkante meter in Zwolle. De webwinkel werkt voor de bouw samen met vastgoedpartner WDP, die tevens eigenaar is van de twee panden. Wehkamp en WDP zeggen samen meer dan veertig miljoen euro in de uitbreiding te investeren.

Het nieuwe dc is volgens Wehkamp nodig vanwege een ‘versnelde groei’. Zowel in orders als nieuwe klanten zou de etailer hard groeien. “Deze extra ruimte geeft ons enorme flexibiliteit om assortiment toe te voegen en zorgt ervoor dat we de snelste en de betrouwbaarste blijven”, aldus coo Maarten Tibosch.

Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2018 gereed. Samen met het dc in Maurik, heeft Wehkamp dan ruim 135 duizend vierkante meter magazijncapaciteit in ons land.

Wehkamp is eigendom van RFS Holland Holding, die in 2016 goed was voor een winst van 4,2 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies van 21,2 miljoen euro in de boeken geschreven, als gevolg van de overgang naar het volledig geautomatiseerde distributiecentrum in Zwolle.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!