Wibra ondanks dalende omzet weer winstgevend

Wibra ondanks dalende omzet weer winstgevend

Wibra heeft zijn omzet in 2016 verder zien afnemen. De textielketen uit Epe was goed voor 172,4 miljoen euro omzet, tegenover 178,1 miljoen een jaar eerder. Dat is een daling van 3,1 procent, zo blijkt uit de onlangs opgestelde jaarrekening van Wibra Holding.

De omzet uit eigen land zit in 2016 wel in de lift. Er werd voor 104,4 miljoen euro in Nederland verkocht, een half procent meer dan een jaar eerder. In België liep de omzet echter met ruim acht procent terug tot 68,1 miljoen. 

Ondanks de teruglopende omzet, waar Wibra al enige jaren mee kampt, is de retailer wel uit de rode cijfers. Waar in 2015 nog een verlies van 6,1 miljoen euro werd gedraaid, stond een jaar later een winst van 4,2 miljoen euro in de boeken. Het bedrijfsresultaat klom van 12,3 miljoen negatief naar 8,5 miljoen in de plus.

Het grote verschil is te herleiden tot de afschrijvingen van materiële vaste activa. Waar in 2015 nog voor 6,4 miljoen euro werd afgeschreven, staat er nu een meevaller van vier miljoen euro in de boeken. Ook liepen de bedrijfskosten fors terug, zonder dat Wibra die cijfers verder specificeert.
Wibra telde aan het eind van het jaar 211 winkels in Nederland en 93 in België. In totaal werken er zo’n 1.500 mensen binnen het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!