Tuunte beticht CNV van stemmingmakerij

Bij het faillissement van Tuunte vorig jaar was geen sprake van een vooropgezet plan. Beschuldigingen van vakbond CNV daarover zijn ‘stemmingmakerij en aannames op basis van horen zeggen’, stelde de advocaat van de nieuwe eigenaren volgens De Stentor donderdag in de rechtbank.

Tientallen oud-medewerkers van Tuunte willen via de rechter hun baan terugkrijgen of een ontslagvergoeding afdwingen. Volgens de nieuwe eigenaren van de modeketen, oud-aandeelhouder René Rootinck en modeketen Jola, zijn die door CNV voor het karretje gespannen. “We hebben begrip voor de emoties van de vroegere medewerkers, maar de vakbond stookt die emoties op en projecteert het op partijen die met het faillissement niks te maken hebben”, aldus de eigenaren in de rechtszaal.

Er was sprake van ‘een gewoon faillissement’ waarbij de arbeidsovereenkomsten op de gebruikelijke manier zijn beëindigd, stellen de eigenaren. Dat vertegenwoordigers van de kopers al voor het faillissement in Tuunte-winkels rond hebben gekeken, wil volgens hen niet zeggen dat er sprake was van een vooropgezet plan. “CNV beweert van alles maar, toont dat nergens aan.”

CNV stelt dat er bij Tuunte op een faillissement is aangestuurd om van langdurige vaste contracten af te komen en riep oud-medewerkers op zich aan te sluiten tegen de nieuwe eigenaren. De rechter doet over twee weken een uitspraak in de zaak.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!