Groei Beter Bed valt hard terug

Groei Beter Bed valt hard terug

Beter Bed heeft zijn omzet in 2017 met 1,5 procent zien groeien tot ruim 416 miljoen euro. De Nederlandse beddenretailer sloot het jaar af met een terugval in de omzet, vooral in Duitsland.

Beter Bed boekte in het vierde kwartaal 9,4 procent minder omzet dan een jaar eerder. In Duitsland kromp de beddenverkoper in de laatste drie maanden van het jaar met liefst 17,8 procent. Wel was in de tweede helft van het kwartaal een herstel van de bezoekersaantallen zichtbaar. In Nederland steeg de omzet met bijna acht procent in 2017, terwijl de groei in het vierde kwartaal ruim drie procent bedroeg. 

Het sterkst groeide Beter Bed in België, waar de omzet over 2017 met 36,3 procent toenam. In Oostenrijk en Zwitserland werden dalingen van respectievelijk 8,6 en 1,4 procent genoteerd. Het Nederlandse bedrijf maakt zijn volledige jaarresultaten begin maart bekend.

In 2016 groeide Beter Bed nog met twintig procent in Nederland en met 6,5 procent in totaal. Die kwam destijds door een flinke groei van het aantal filialen. Vorig jaar is het aantal vestigingen juist afgenomen. Had Beter Bed een jaar geleden nog ruim twaalfhonderd filialen, nu zijn dat er 1188.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!