Amazon boekt eerste miljardenwinst in één kwartaal

Amazon boekt eerste miljardenwinst in één kwartaal

Amazon heeft in het laatste kwartaal een omzet geboekt van zestig miljard dollar. Het betekent een groei van 38 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Onder de streep hield Amazon bijna 1,9 miljard dollar over, tegenover 749 miljoen een jaar eerder. Het is voor het eerst dat de winst van de e-commercegigant in een kwartaal boven de miljard dollar ligt. Over heel 2017 bedroeg de nettowinst drie miljard dollar, bij een omzet van bijna 178 miljard.

De winst van Amazon is mede te danken aan een belastingmeevaller en komt daarnaast volledig uit de thuismarkt. Het operationele resultaat buiten Amerika bedroeg in het vierde kwartaal drie miljard dollar negatief. 

Amazon laat weten dat zijn voice-assistent Alexa de verwachtingen ruimschoots overtroffen heeft. Andere bedrijven adopteren de spraaktechnologie in een steeds hoger tempo, zegt topman Jeff Bezos. “Positieve verrassingen van deze omvang zien we niet vaak.” Inmiddels zijn al dertigduizend skills voor Alexa ontwikkeld door derde partijen. Ook verwelkomde Amazon in 2017 meer nieuwe Prime-members dan ooit tevoren. Die abonnementsdienst werd eind vorig jaar ook in Nederland geïntroduceerd.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends