Jumbo en Coop nemen Emté over

Jumbo en Coop nemen Emté over

Sligro verkoopt zijn 130 supermarkten van Emté aan Jumbo en Coop. De twee supermarktketens leggen in totaal 410 miljoen euro op tafel.

Jumbo neemt naar verwachting ongeveer tweederde van de supermarkten over, terwijl de rest naar Coop gaat. De verkoop beslaat naast de winkels ook de Emté-distributiecentra in Kapelle en Putten, de vleescentrale in Enschede en de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen op het hoofdkantoor in Veghel. Daarnaast wordt in een aparte transactie het eigen winkelvastgoed van Emté verkocht, waarbij het gaat om 27 locaties. Jumbo en Coop betalen 275 miljoen euro voor de retailactiviteiten, zestig miljoen voor het vastgoed en 75 miljoen compensatie voor werkkapitaalposten.

Jumbo-topman Frits van Eerd spreekt van ‘opnieuw een geweldige stap’ in de ontwikkeling van het supermarktconcern. De uitbreiding sluit volgens hem goed aan op de groeiambities. “We zien goede mogelijkheden om met deze winkels verder te bouwen aan onze omnichannel-strategie, die erop gericht is dat we op zoveel mogelijk plaatsen en op zoveel mogelijk momenten beschikbaar zijn voor onze miljoenen klanten.”

Naast de verkoop van de supermarkten verwachten Sligro en Jumbo overeenstemming te bereiken over een meerjarig contract waarbij Sligro als ‘preferred partner’ van La Place zal optreden. “Sligro en La Place zijn twee toonaangevende namen op het gebied aan foodbeleving en de voorgenomen samenwerking staat daarmee borg voor een verdere kwaliteitsslag”, aldus Van Eerd.

De transactie moet nog worden beoordeeld door de ACM en wordt naar verwachting in de loop van dit jaar afgerond. Alle 6200 betrokken medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaren.  

Sligro heeft Emté sinds vorig jaar in de etalage staan, nadat het constateerde dat de formule niet sterk genoeg is om zelfstandig de markt bij te benen. Jumbo en Coop brachten eerder al een bod uit, maar dat werd toen afgewezen. Van Eerd liet al vaker doorschermeren het niet bij één poging te laten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends