Mediq: Klantgericht en zorg op maat

SVT heeft in opdracht van OPG een nieuw concept ontwikkeld voor de ‘apotheek van de toekomst’, met als voornaamste doel de relatie met de klant centraal te stellen om een relatie op te bouwen en een band te creëren. Het concept richt zich op zorg op maat. De pilotstore opende haar deuren op 8 december.

Bij het concept staan de volgende kernwaarden centraal: persoonlijke benadering, service en innovatie. Het resultaat is de Mediq Apotheek; een transformatie van een traditionele apotheek naar een zorg- en retailomgeving. Met het ontwerp heeft SVT de klinische sfeer proberen te vermijden. De winkel heeft een frisse, heldere en warme uitstraling meegekregen. Op basis van een nieuw ontwikkelde merkpersoonlijkheid is een winkel- en bedieningsconcept ontwikkeld met een geheel nieuwe huisstijl. Richtinggevend hiervoor is de levensloop van de mens geweest. Hiervan uit zijn alle huisstijluitingen ontworpen als ook de nieuwe website, alle instore communicatie en alle narrowcasting uitingen.

Vernieuwingen
Naast de robot die de geneesmiddelen verzamelt en aan de persoonlijke adviesbalie aflevert, worden binnen de Mediq Apotheek tal van andere innovaties verenigd. Concrete voorbeelden zijn medicijnkluisjes die 24 uur toegankelijk zijn, een elektronische zorgpas, uitgebreide online-informatie en een uitgebreide persoonlijke body check-up. Daarnaast zijn de openingstijden verruimd, is er een uitgebreid assortiment zelfzorgmiddelen verkrijgbaar in een retailomgeving, zijn er spreekkamers voor discreet advies en is er een spreekuur met de apotheker over medicatie.

Deze pilot is de basis voor een nationale uitrol naar de ruim 200 eigen vestigingen en zelfstandige partner-apotheken van OPG Groothandel. Bezoek voor meer informatie www.mediq-apotheek.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!