Picnic kijkt naar aparte financiering voor Duitse plannen

Picnic kijkt naar aparte financiering voor Duitse plannen

De honderd miljoen euro groeigeld die Picnic vorig jaar ophaalde blijft bestemd voor de Nederlandse uitrol. Voor de groei in Duitsland denkt de websuper aan aparte financiering, zegt medeoprichter Michiel Muller in het FD.

Picnic verwacht ook in Duitsland meerdere steden per jaar te kunnen toevoegen. “Ik denk dat we er even hard kunnen groeien als in Nederland”, aldus Muller. Voorlopig heeft de etailer daarvoor voldoende middelen. “Maar als we echt naar een x aantal steden gaan, kunnen we kijken naar aparte financiering.”

Picnic wacht niet met de uitbreiding in Duitsland totdat er winst gemaakt wordt, zegt Muller verder. “We groeien liever nu de opportunity er is.” Uitbreiding naar andere landen staat voorlopig niet op de planning, hoewel Picnic wel regelmatig benaderd wordt vanuit het buitenland.

De app-only supermarkt start over vier weken met boodschappenbezorging in vier Duitse steden, na een geslaagde geheime pilot. De eerste plaatsen zijn Kaarst, Neuss, Meerbusch en het Düsseldorfse stadsdeel Oberkassel, gevolgd door meer plaatsen Noordrijn-Westfalen. Picnic heeft voor zijn Duitse activiteiten een hoofdkantoor in Düsseldorf, een distributiecentrum in Viersen en een logistieke hub in Neuss geopend. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!