'Walmart loog over online groeicijfers'

'Walmart loog over online groeicijfers'

Walmart is aangeklaagd door een voormalig directeur vanwege het delen van misleidende e-commerceresultaten. De Amerikaanse winkelketen zou onder de groeiende druk van Amazon een ‘explosieve groei’ in e-commerce hebben gesimuleerd, schrijft persbureau Bloomberg.

Voormalig director of business development Tri Huynh, die zichzelf een klokkenluider noemt, zit achter de aanklacht. Hij zegt op straat te zijn gezet nadat hij herhaaldelijk aan de bel trok, omdat ‘op zelfs illegale manieren’ moest worden aangetoond dat de e-commercetak van Walmart hard groeide. Huynh beweert onder meer dat Walmart producten verkeerd labelde, zodat verkooppartners lagere commissies ontvingen. Ook zouden retouren niet zijn verwerkt en aanstootgevende items op de site zijn toegestaan.

Een woordvoerder van Walmart stelt dat de aantijgingen afkomstig zijn van ‘een ontevreden ex-medewerker’, die vanwege een reorganisatie begin vorig jaar is vertrokken. Er is serieus naar de beschuldigingen gekeken, stelt hij. “Uit het onderzoek bleek nergens dat het bedrijf niet correct heeft gehandeld.” Walmart zal zich volgens de woordvoerder ‘krachtig verdedigen’ tegen de claim.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!