Doorstarters SuperTrash leggen zeven ton neer

Doorstarters SuperTrash leggen zeven ton neer

De groep investeerders achter de doorstart van SuperTrash zal met name de wholesaleactiviteiten voortzetten. De anonieme kopers, verenigd in ST.Art BV, hebben volgens het eerste faillissementsverslag van de curator zevenhonderdduizend euro betaald.

De liquiditeitsproblemen bij SuperTrash ontstonden mede toen er meer focus op retail kwam te liggen, schrijft de curator. Tot 2015 lag de aandacht name bij wholesale, maar in dit jaar werden een aantal winkels teruggekocht om later ST. Studio in te vestigen. Het nieuwe merk werd volgens de curator ‘slecht ontvangen’, terwijl ook sprake was van een terugloop van orders in de wholesale.

Ondanks diverse investeringen en het wijzigen van het inkoopbeleid, om de druk op de liquiditeit te verlagen, bleek een faillissement ‘onafwendbaar’. SuperTrash maakte in 2015 nog ruim vijfhonderdduizend euro winst, maar stond een jaar later bijna 8,5 miljoen euro in het rood. Vorig jaar bedroeg het verlies 2,7 miljoen euro. De omzet halveerde tussen 2015 en 2017 van ruim 32 naar 15,5 miljoen euro.

Bij de overname krijgen zo’n twintig van de zeventig voormalige werknemers een nieuw dienstverband aangeboden. De verkoop betreft niet alleen de rechten op de merknamen SuperTrash en ST. Studio, maar ook op de naam Olcay Gulsen. De voormalige eigenaar is niet bij de doorstart betrokken.

Reacties 1


Reinder Koornstra 14 mei, 15:14

"De voormalige eigenaar is niet bij de 'doorstart' betrokken. Wát heb je dan eigenlijk, kijk naar de rol van Olcay in de communicatie van Super Trash, gekocht? En welke winkelformules zullen zich aan dit avontuur wagen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!