Douglas past beleid aan na ophef over hoofddoek

Douglas betreurt de commotie die is ontstaan nadat een medewerker die een hoofddoek is gaan dragen niet meer in de winkel mocht werken. De parfumerieketen heeft nu besloten het kledingbeleid aan te passen.

De vrouw mocht alleen nog in het magazijn van het filiaal in Leeuwarden werken. De maatregel kwam Douglas op veel kritiek te staan, vooral op social media. Zo lieten mensen weten het bedrijf voortaan te boycotten.

In eerste instantie zei Douglas Nederland nog dat de bedrijfsleider van de Friese vestiging volgens de kledingvoorschriften handelde. Het is bij de retailer niet toegestaan om ‘kleding te dragen die uitging geeft aan politieke, filosofische of religieuze overtuigingen’. De Duitse keten wil naar eigen zeggen ‘neutraliteit en eenheid uitstralen’. Verkoopmedewerkers dragen daarom neutrale, zware kleding met een shawl en badge van Douglas.

Het is niet voor het eerst dat een bedrijf in opspraak raakt om een verbod om een hoofddoek te dragen op de werkvloer. Het Europees Hof van Justitie oordeelde vorig jaar dat het verbod geen discriminatie is als het is gebaseerd op een bedrijfsreglement waarin 'het zichtbaar dragen van enig politiek, filosofisch of religieus teken' wordt verboden.

Reacties 1


Machiel R 18 mei, 10:39

Douglas is eigendom van het amerikaanse Advent, dus niet meer duits.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!