Koper voor LiL.nl, duizenden klanten gedupeerd

Koper voor LiL.nl, duizenden klanten gedupeerd

De curator van LiL.nl en Designwonen.com heeft een koper gevonden voor de activa van failliete woonwebwinkels. Invest betaalt twintigduizend euro voor de voorraad, inventaris, goodwill en intellectuele eigendomsrechten, meldt curator Rob Frans in zijn faillissementsverslag.

Diek Invest is een investeerder uit Groningen, die vaker zijn slag slaat na een faillissement. Het bedrijf kocht onder meer de voorraad van De Schoenenfabriek en meubelfabriek Perida uit Vijfhuizen. Een doorstart voor LiL.nl en Designwonen.com blijft vooralsnog uit.

De curator benadrukt dat Diek Invest geen schuldvorderingen of leveringverplichtingen heeft overgenomen. Een groot deel van de klanten wordt volgens Frans door de faillissementen gedupeerd, omdat zij wel hebben betaald maar geen product hebben ontvangen. Daarbij gaat het om zo’n zeven- tot achtduizend mensen. De verwachting is dat zij geen vergoeding krijgen, omdat het saldo op de boedelrekening niet toereikend is.

LiL.nl en Designwonen.com werden vorige maand failliet verklaard. De oorzaak ligt volgens de directie bij een tv-uitzending van Tros Radar over klachten van klanten en personeel, waarna de exploitatie in ‘een negatieve stroomverstelling’ zou zijn geraakt. Diverse klanten en leveranciers annuleerden hun bestelling of staakten hun leveringen, terwijl betaalproviders langer dan gebruikelijk betalingen achterhielden.

De curator laat weten die de oorzaak van het faillissement te onderzoeken aan de hand van gesprekken met personeel, klachtbrieven en de administratie. Het bedrijf was in 2016 nog goed voor 4,3 miljoen euro omzet en een winst van 25 duizend euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!