Donkerrood Hudson’s Bay blijft saneren

Donkerrood Hudson’s Bay blijft saneren

Hudson’s Bay Company heeft in het eerste kwartaal een verlies van vierhonderd miljoen Canadese dollar (264 miljoen euro) in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Canadese warenhuisconcern, dat een jaar eerder nog voor 221 miljoen dollar in het rood stond.

De omzet van het moederbedrijf van onder meer Hudson’s Bay en Saks Fifth Avenue liep een procent op naar 3,1 miljard dollar, terwijl de vergelijkbare omzet met 0,7 procent daalde. In Europa liep de vergelijkbare omzet met 6,6 procent terug. Daarbij wordt alleen gekeken naar winkels van Galeria Kaufhof en Inno, die minstens een jaar open zijn. Specifieke omzetcijfers voor Nederland worden niet gegeven.

Hudson’s Bay heeft het aantal managementlagen in Europa teruggebracht, waardoor ceo Helena Foulkes er naar eigen zeggen dichter bij betrokken kan zijn. Er worden volgens haar maatregelen genomen om de kostenstructuur in Europa te verbeteren. Hudson’s Bay heeft 136 vestigingen in Europa, waarvan er vijftien in Nederland te vinden zijn.

De retailer laat verder weten afscheid te nemen van Gilt. De flashsalesite, goed voor bijna vier procent van de totale omzet, is verliesgevend. Gilt, twee jaar terug nog voor 250 miljoen dollar overgenomen, wordt nu voor een onbekend bedrag verkocht aan Rue La La.

Dochterbedrijf Lord & Taylor neemt op zijn beurt afscheid van zijn flagshipstore in New York. Eerder werd al bekend dat het pand was verkocht, maar nu wordt ook duidelijk dat het warenhuis na 104 jaar vertrekt uit Fifth Avenue. In totaal gaan tot tien vestigingen van Lord & Taylor dicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!