'Al meerdere gegadigden voor Men At Work'

'Al meerdere gegadigden voor Men At Work'

Een onbekend aantal potentiële overnamekandidaten heeft zich gemeld voor Men At Work. De directie heeft daarover een eerste oriënterend gesprek gevoerd met bewindvoerder Evert Baart, laat zijn woordvoerder weten aan RetailTrends.

Hoeveel kandidaten zich gemeld hebben en om wat voor partijen het gaat, wil de woordvoerder niet kwijt. Men At Work kreeg vrijdag uitstel van betaling. De winkels van de modeketen blijven gedurende de surseance geopend. De vestigingen die momenteel al opheffingsuitverkoop houden, in onder meer Leiden, Dordrecht en Enschede, stonden sowieso al op de planning om op slot te gaan. “Dat staat los van de surseance”, aldus de woordvoerder. 

Men At Work schreef in 2016 een nettoverlies van twaalf miljoen euro in de boeken, blijkt uit het vorige maand ingediende jaarverslag. Een jaar eerder stond de winkelketen nog zeven miljoen in het rood. De directie schreef in een toelichting dat het voortbestaan 'niet expliciet onzeker' was, omdat verschillende maatregelen zijn genomen om de resultaten te verbeteren.

De financiële problemen van Men At Work kwamen begin deze maand aan het licht. Afgelopen vrijdag werd de webshop na een opheffingsuitverkoop al offline gehaald. De winkelketen was tot vorig jaar eigendom van Varova Fashion en werd toen voor één euro teruggekocht door oprichter Marcel van Gelderen. Men At Work kromp de afgelopen jaren al in van zestig naar de huidige dertig vestigingen.

Lees op RetailTrends meer over de problemen en toekomstkansen van Men At Work.
 

Reacties 2


Reinder Koornstra 26 jun, 21:09

Hoe vaak hebben deze aankondiging nou al gezien!
Als het serieus wordt schijnen al die gegadigden gewoon op te lossen.
Men at Work is gewoon dood, jammer, maar het ís niet anders!


Seb Seb 26 jun, 12:24

Er is geen toekomst voor Men At Work in deze vorm, de overnemer moet er een significant bedrag, tijd en beleving in investeren om het tij te keren en zelfs dan betwijfel ik de haalbaarheid nog. Als een formule al tweemaal (bijna) failliet is geweest en al jaren geen winst heeft gemaakt, is slechts 1 conclusie mogelijk: Er is geen behoefte aan bij het winkelpubliek.

Zou me niets verbazen als de overnemer enkel geïnteresseerd is in de winkellocaties.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!