Franchisers HEMA: 'Nog steeds open voor overleg'

Franchisers HEMA: 'Nog steeds open voor overleg'

De belangenclub van HEMA’s franchisers VAB heeft zich volgens de winkelketen ‘als gesprekspartner definitief gediskwalificeerd’. VAB staat nog steeds open voor het gesprek, laat een woordvoerder weten aan het FD.

Onder de franchisenemers is geen eenduidige reactie op de boze brief die ze van HEMA hebben ontvangen. Daarin krijgen de ondernemers een reeks verwijten omtrent de samenwerking en staat dat de contractuele afspraken op de schop moeten. “Decennialang hebben zij zich HEMA gevoeld en nu moeten ze tegen het bedrijf vechten”, aldus de VAB-woordvoerder.

VAB werkt nog aan een officieel statement. De club staat volgens de woordvoerder nog open voor overleg omdat de toekomst van de franchisers op het spel staat. “Alleen si deze brief niet geschreven op een toon van ‘we komen er samen wel uit’”.

HEMA laat in de brief onder meer weten de samenwerking met de franchisers ‘sinds jaar en dag en in toenemende mate als contraproductief en bezwarend’ te ervaren. De gezonde relatie zou ‘volledig teniet gedaan’ zijn.  De winkelketen zelf wil niet ingaan op het conflict. “Wij communiceren rechtstreeks met onze franchisenemers en niet via de media”, aldus een woordvoerder.
 

Reacties

Als oud franchiser, niet van de Hema, moet je als franchiser jarenlang aanhoren dat je je aan je contract moet houden. Problemen worden onder de tafel geschoven wanneer het oplossen niet in het belang van de franchisegever is. Natuurlijk zijn er veranderende marktomstandigheden maar de vraag is wie daar de prijs voor moet betalen. De hardwerkende franchisenemers of de durfinvesteerders die maar alleen belang hebben, en dat is niet de continuïteit maar de continuïteit van hun persoonlijke dik gevulde portemonnee....

Geplaatst door jeroen jansen op 17 juli 2018 om 12:23

Jeroen, helemaal mee eens, durfkapitalisten Lion in dit geval, wil maar een ding, geld en niets anders. Zo`n mooi Nederlands bedrijf verschrikkelijk in handen van geldwolven. En ze komen er niet vanaf, al 10 jaar eigenaar, en nu ligt het aan de franchisenemers. Die zijn volgens mij al meer dan 60 jaar verbonden heb ik gelezen.

Geplaatst door Hendrik van Nek op 17 juli 2018 om 15:51

Laatste nieuws

RetailTrends