'Ahold Delhaize moet aan de bak in de VS'

'Ahold Delhaize moet aan de bak in de VS'

De verkopen van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten staan onder druk. De nieuwe topman Frans Muller is niet gelukkig met de verkooptrend in het land, zegt hij in Het Financieele Dagblad. “Het is een beetje groeipijn.”

Uit de cijfers over het tweede kwartaal blijkt dat de Amerikaanse omzet met 0,3 procent is teruggelopen. Omgerekend naar euro’s liep de omzet zelfs met 7,8 procent terug. “Behalve met de ketens Hannaford en Food Lion zijn we er helaas niet in geslaagd om te groeien”, aldus Muller. Dat komt volgens hem onder meer doordat de markt in het noordoosten van het land niet groeit en ketens hun assortiment en commerciële strategie zelf kunnen bepalen.

Analisten van Berenberg stelden eerder deze week dat het concern 1,6 miljard dollar extra moet investeren in de Verenigde Staten om prijzen te verlagen en winkels te verbeteren. De klanttevredenheid zou achterblijven bij die van concurrenten. Onlangs werd bekend dat Ahold Delhaize 22 miljoen dollar investeert in de groei van winkelketen Giant Food Stores. Het geld is onder meer bestemd voor winkelvernieuwingen en prijsverlagingen.

Muller ontkent dat er sprake is van achterstallig onderhoud en stelt dat het herstel al is ingezet. “We verwachten dat de implementatie van een merkgerichte organisatie leidt tot een verbetering van de verkooptrends in het derde kwartaal”, aldus de topman.

Reacties

Opnieuw een geval van ernstig PR misbruik door Ahold/Delhaise.
"Een beetje groeipijn" in een situatie waarin het bedrijf niet groeit!
Verlies van Marktaandeel (als dat niet zo was, zouden ze dát toch wel vertellen) in dezelfde stagnerende markt waar de concurrenten mee te maken hebben!
Waarom heb je een keten als die niet hun eigen assortiment en strategie mag bepalen? Wie wet het dan beter? Zaandam?
En dan het ronduit koddige bedrag van 22 miljoen dollar investeren om in die enorme markt het tij te keren! De 1,5 miljard volgens die Amerikanen lijkt me meer zoden aan de dijk te zetten, tenminste als ze bij Lion weten wat ze ermee moeten doen!
Heeft Ahold/Delhaise die anderhalf miljard eigenlijk wel?

Geplaatst door Reinder Koornstra op 9 augustus 2018 om 11:38

Laatste nieuws

RetailTrends