La Place houdt groeitempo vast

La Place houdt groeitempo vast

La Place heeft zijn omzet in het eerste halfjaar met dertig procent zien oplopen. De restaurantketen was goed voor 78,5 miljoen euro, meldt eigenaar Jumbo woensdag.

La Place groeit onder meer dankzij de opening van zes nieuwe restaurants. Zo ging het bedrijf open in Haarlem, Maastricht en Leeuwarden. De focus in ons land ligt op nieuwe locaties langs snelwegen, op luchthavens en in treinstations. Ook werd afgelopen zomer een nieuwe vestiging geopend in de Efteling, waarmee ook wordt samengewerkt voor kindermenu’s en speelhoeken in andere restaurant.

In het eerste halfjaar werden ook vestigingen geopend in Parijs en Zürich. In totaal zijn er nu 98 restaurants, waarvan veertien er zich in het buitenland bevinden.

La Place zag zijn omzet vorig jaar al met 34 procent toenemen, mede dankzij de opening van dertig filialen. Vorige maand werd bekend dat Bart van den Nieuwenhof op 1 september afscheid neemt als topman. De formule wordt voorlopig aangestuurd door de raad van bestuur van Jumbo, die daarbij ondersteuning krijg van Paul Bringmann. De oprichter van La Place was al als adviseur betrokken en die samenwerking wordt nu geïntensiveerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!