'Action gaat voor 250 winkels in België'

'Action gaat voor 250 winkels in België'

Action ziet nog kansen om een kleine honderd nieuwe winkels in België te openen. Dit jaar worden er meer dan vijftien winkels geopend, zegt ceo Sander van der Laan tegen RetailDetail. “Daar zal het niet bij blijven, we zien nog steeds witte vlekken.”

Hoeveel winkels Action in België exact wil openen, zegt de topman niet. Het aantal is volgens hem wel uit te rekenen door het aantal winkels en inwoners in Nederland te vergelijken met de cijfers in België. Dat zou volgens Het Laatste Nieuws betekenen dat de retailer op zo’n 250 winkels in Nederland mikt. Action stond aan het eind van het afgelopen jaar op 153 vestigingen bij onze zuiderburen. Inmiddels zijn dat er 159.

Action wil dit jaar in heel Europa meer winkels openen dan het afgelopen jaar, toen de teller op 244 stopte. Een webshop staat nog altijd niet op de planning, zegt Van der Laan. “Zeg nooit nooit: ik sluit niet uit dat we het ooit wél gaan doen, maar momenteel is het daarvoor nog te vroeg.”

Action wordt sinds dit jaar in België geleid door Judio Elkadi. In 2016 werd er een omzet van 505,4 miljoen euro geboekt, bij een winst van 9,2 miljoen euro. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!