Bol.com test twee uursbezorging in Amsterdam

Bol.com test twee uursbezorging in Amsterdam

Bol.com is dinsdag een pilot gestart waarbij bestellingen binnen twee uur worden bezorgd. In samenwerking met PostNL worden in Amsterdam duizenden populaire artikelen uit het assortiment extra snel geleverd.

Voor de supersnelle bezorgdienst wordt gebruikgemaakt van elektrische bakfietsen. Leden van abonnementsdienst Select hoeven niet extra te betalen voor de service, voor andere klanten kost het 4,99 euro. Bol.com begint in het oosten van de hoofdstad en voegt stapsgewijs, op uiterlijk 1 oktober en 1 november, de rest van de stad toe. Bij succes wordt de dienst in meerdere plaatsen in Nederland en België uitgerold.

De twee uurslevering is vooralsnog alleen beschikbaar voor bestellingen tussen twaalf uur ’s middags en acht uur ’s avonds, volgens de etailer het populairste tijdvak voor online winkelen. Later wordt dit tijdvak mogelijk verruimd. De extra snelle bezorgoptie wordt zichtbaar zodra de klant is ingelogd en wordt elke werkdag aangeboden.

Met deze pilot krijgt bol.com de kans om te testen hoe het de klant ook op het allerlaatste moment nog kan helpen, zegt algemeen directeur Huub Vermeulen. “We zien het als onze gezamenlijke verantwoordelijkheid deze klantbehoefte zo duurzaam mogelijk in te vullen”, zegt hij over de keuze voor elektrische fietsen. Bol.com mikt op nul gram CO2-uitstoot in 2025.

Vermeulen kondigde de nieuwe bezorgdienst begin dit jaar al aan tijdens de Webwinkel Vakdagen. Twee jaar geleden ging de webwinkel al van start met sameday-delivery.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!