Perry Sport en Aktiesport boeken positief resultaat

Perry Sport en Aktiesport boeken positief resultaat

JD Sports heeft voor het eerst geprofiteerd van de overname van Perry Sport en Aktiesport. De Nederlandse winkelketens hebben in het afgelopen halfjaar een positief resultaat geboekt, meldt het Britse retailconcern.

JD Sports zegt blij te zijn met de progressie van beide winkelketens. Die profiteren volgens het bedrijf van de eerder genomen maatregelen om het te grote winkelbestand terug te brengen en oude voorraad uit te verkopen. Omzet- en winstcijfers over Perry Sport en Aktiesport worden niet bekendgemaakt.

JD Sports heeft het aantal winkels van Perry Sport en Aktiesport teruggebracht van 250 tot ruim honderd. In het eerste boekjaar na de overname waren de ketens nog goed voor een verlies van ruim negen miljoen euro.

Het Britse sportwinkelbedrijf heeft in het eerste halfjaar omgerekend ruim twee miljard euro omzet geboekt, een groei van 35 procent. De winst voor belastingen nam met negentien procent toe tot bijna 137 miljoen euro. Het concern was aan het eind van het afgelopen halfjaar goed voor 2184 winkels, bijna 950 meer dan een jaar eerder, vooral dankzij de overname van The Finish Line. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!