WE Fashion besteedt logistiek deels uit aan Zalando

Kleding van WE Fashion die op Zalando wordt besteld, wordt voortaan door het Duitse e-commerceplatform zelf uitgeleverd. Het is de eerste Nederlandse modeketen waarvoor Zalando de fulfilment op zich neemt, schrijft het FD.

Tot nu toe stuurde WE Fashion de via Zalando bestelde kleding zelf naar zijn klanten, maar dat was volgens ceo Joris Aperghis duur en omslachtig. “Het is goedkoper en efficiënter om het uit te besteden.” De modeketen hoeft er volgens hem nu alleen nog rekening mee te houden dat zijn voorraad bij Zalando groot genoeg is. Met Wehkamp heeft WE Fashion al langer een soortgelijke samenwerking.

Retailers en merken kunnen dertig tot veertig procent besparen door de afhandeling van hun logistiek aan Zalando te laten, zegt Carsten Keller, managing director partner solutions bij het modeplatform. Bestellingen bij verschillende partners worden dan niet los, maar in één doos verpakt. De logistieke dienst van Zalando is nu in zeven landen actief en wordt door 21 merken gebruikt.

Met het partnerprogramma is het alsof ‘een tweede Zalando’ wordt gebouwd, zei Keller eerder tegen RetailTrends. De Duitse etailer wil dat de fulfilmentdienst in 2020 goed is voor zo’n twintig procent van de omzet. In eigen land hield Zalando al eens een pilot waarbij het de bezorging uit handen nam voor een elektronicawinkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!