IKEA gaat in Amsterdam volledig elektrisch bezorgen

IKEA gaat in Amsterdam volledig elektrisch bezorgen

IKEA schakelt in vijf grote steden wereldwijd volledig over op elektrisch vervoer. Vanaf 2020 moeten elektrische vrachtwagens en bakfietsen in onder meer Amsterdam de dieselvoertuigen vervangen, zo heeft ceo Jesper Brodin volgens Reuters bekendgemaakt.

In Amsterdam worden alle dieselvrachtwagens volgend jaar al vervangen, laat manager duurzaamheid Alberic Pater weten aan De Financiële Telegraaf. IKEA gaat in de hoofdstad met 25 elektrische vrachtwagens en vijf elektrische bakfietsen rijden. De transportsector aarzelt volgens Pater nog wat met dergelijke stappen, omdat er weinig vraag naar is. “Daarom investeren we er zelf in om die vraag aan te wakkeren.”

Naast Amsterdam gaat IKEA in Los Angeles, New York, Parijs en Shanghai over op volledig elektrische bezorging. Het is voor de meubelketen cruciaal om zijn activiteiten op een duurzame manier te laten groeien, zegt Brodin. Wereldwijd wil IKEA over twee jaar een kwart van al zijn thuisbezorging uitstootvrij doen, vijf jaar later moet dat honderd procent zijn.

RetailTrends