Marktplaats van start met beoordelingssysteem

Kopers en verkopers op Marktplaats kunnen voortaan hun wederpartij beoordelen met een sterrenwaardering. Het systeem, Marktplaats Ervaringen, moet de betrouwbaarheid van het handelsplatform ten goede komen.

Het gegeven oordeel komt onder het profiel van de gebruiker te staan. Deze beoordeling moet andere gebruikers inzicht geven in het handelsverleden van de (ver)koper. Het vormt een beter beeld van de persoon waarmee zij handelen. Naast het geven van een aantal sterren kunnen ook positieve- of verbeterpunten worden aangegeven. De beoordeling is blind en pas wanneer een eigen ervaring is gedeeld, wordt zichtbaar wat de ander heeft geschreven. Achteraf aanpassen van de beoordeling is niet mogelijk.

Eerder voegde Marktplaats om dezelfde reden al diverse gegevens toe aan de gebruikersprofielen. Zo kunnen andere handelaren zien hoe lang iemand al actief is op het platform en hoe snel zij reageren op berichten. Ook verzorgt het Online Betaalplatform betaalverzoeken via iDEAL om bank- en persoonsgegevens te controleren.

Het delen van ervaringen is niet in iedere productgroep mogelijk. Vanwege de aard van de geboden producten of diensten is de optie in de groepen contacten & berichten, huizen & kamers en vacatures uitgeschakeld. Het schrijven van ervaringen over professionele verkopers, zoals autobedrijven, is ook nog niet mogelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!