Toys'R'Us maakt mogelijk een comeback

Toys'R'Us maakt mogelijk een comeback

De schuldeisers van Toys’R’Us overwegen de Amerikaanse speelgoedketen nieuw leven in te blazen. De veiling van de intellectuele eigendommen is geannuleerd en er wordt gekeken of er een nieuw bedrijf kan worden opgezet, dat de operationele activiteiten van Toys’R’Us op zich neemt. Dat blijkt uit een nieuw faillissementsverslag, meldt persbureau Bloomberg.

De schuldeisers werden eigenaar van Toys’R’Us en merknamen als Babies’R’Us en Imaginarium, omdat de intellectuele eigendommen als onderpand dienden voor hun leningen. Er zijn biedingen van externe investeerders geweest, maar die zouden het niet hebben gehaald bij het voorstel van de schuldeisers.

De groep investeerders bestaat onder meer uit Solus Alternative Asset Management en Angelo Gordon. Ze zouden alle handelsmerken, data en e-commerceactiviteiten van Toys’R’Us over de hele wereld in handen krijgen, behalve in Canada.

Toys’R’Us deed eerder dit jaar al zijn circa achthonderd winkels in de Verenigde Staten dicht. De winkels in Canada vonden eerder al nieuw onderdak. Ook veel franchisewinkels in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika bleven open.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!