'Nederland nog in de race voor mega-dc van Alibaba'

'Nederland nog in de race voor mega-dc van Alibaba'

Premier Mark Rutte heeft in augustus gesproken met een ‘zware delegatie’ van Alibaba. Daarbij is volgens het FD de mogelijke komst van een distributiecentrum naar Nederland ter sprake gekomen.

Weert en het vliegveld Maastricht-Aachen zouden nog in de race zijn voor een hub van Alibaba. Op die laatste locatie zou het gaan om een ‘megacentrum’ dat tot 380 duizend vierkante meter zou kunnen tellen, terwijl in Weert ruimte is voor maximaal tachtigduizend vierkante meter. 

De gesprekken zijn opvallend, omdat de keuze van Alibaba voor één van zijn vijf grote logistieke centra wereldwijd al op Luik leek te zijn gevallen. Maar een woordvoerder van de luchthaven in de Belgische stad laat weten dat er nog altijd niets rond is. Hij hoopt de onderhandelingen met Alibaba eind deze maand te kunnen afronden.

Weert was al eerder in beeld als mogelijke vestigingslocatie voor een distributiecentrum. Tweeënhalf jaar geleden bezocht een delegatie van de Limburgse stad China om plannen daarover te presenteren.  Alibaba wil verder mondiale logistieke centra bouwen in Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur en Moskou.
 

Reacties

Hoe is het mogelijk
Alle retailers in NL moeten op alles wat ze importeren enorme dossier qua productveiligheid aanleggen en registratie doen mbt RoHs en Reach.
Allibaba mag alles importeren wat "..." verboden heeft en behoeft hier in niet aan de wet te voldoen.
2 miljard van deze meuk verkopen zijn nu op de NL markt en het wordt ook nog ge-support vanuit de regering. Gek dat het slecht gaat met de retail.
Ongelofelijk dit!!!

Geplaatst door Jans Jansen op 15 oktober 2018 om 12:57

Laatste nieuws

RetailTrends