Alibaba pompt 75 miljoen euro in Europese logistiek

Alibaba pompt 75 miljoen euro in Europese logistiek

Alibaba en de Belgische regering hebben de komst van een logistieke hub naar Luik officieel beklonken. Het nieuw te bouwen dc leidt tot negenhonderd directe banen, terwijl dat aantal nog kan oplopen tot drieduizend.

Het distributiecentrum in Luik krijgt een omvang van 220 duizend vierkante meter. De Chinese e-commercereus reserveert een bedrag van 75 miljoen euro voor zijn eerste Europese hub. Luik wordt samen met Hongkong, Dubai, Kuala Lumpur en Moskou onderdeel van het wereldwijde logistieke netwerk van Alibaba.

De hub moet de ‘toegangspoort’ worden voor Chinese goederen in Europa. Omgekeerd is afgesproken dat Alibaba producten van Belgische bedrijven op zijn e-commerceplatforms extra onder de aandacht brengt. De Belgische overheid zet zich bovendien in om douaneformaliteiten te digitaliseren en efficiënter te maken. De commerciële activiteiten in Luik moeten in 2021 opgestart worden.

Vorige maand werd al duidelijk dat Alibaba Luik had gekozen voor zijn Europese magazijn. Lange tijd leken ook Maastricht en Weert in de race voor het dc.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!