Amazon wil meer winst, minder 'CRaP'

Amazon wil meer winst, minder 'CRaP'

Amazon komt in actie tegen de verkoop van items die geen geld opleveren. Deze producten staan intern bekend als ‘CRaP’, een afkorting voor ‘Can’t Realize a Profit’. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van merken die op Amazon verkopen en consultants die met hen werken.

Amazon verkoopt nagenoeg alles, van grote apparaten tot nietjes. Een deel van de producten levert geen winst op, waardoor grote merken worden aangespoord om veranderingen door te voeren. Daarbij zou het gaan om producten die goedkoper zijn dan vijftien dollar, direct door Amazon worden verkocht en zwaar of groot zijn, waardoor ze duur zijn om te versturen. 

Nu het Amerikaanse bedrijf zich niet alleen richt op snelle groei en meer en meer rekening houdt met wat er onder de streep over blijft, worden maatregelen genomen om de verkoop van ‘CRaP’ terug te dringen. Zo verstuurt Coca-Cola pakken met Smartwater voortaan op verzoek van Amazon vanuit zijn eigen magazijn. Ook worden producenten gevraagd om hun verpakkingen aan te passen en verliesgevende items uit de webwinkel gehaald.

Een andere manier om de kosten te drukken is door de producten aan te bieden via Prime Pantry. Met die dienst members van Amazon een doos vol boodschappen samenstellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!