Deliveroo: 460 procent groei en meer winst in Nederland

Deliveroo: 460 procent groei en meer winst in Nederland

Deliveroo heeft in 2017 een omzet van 13,8 miljoen euro geboekt in Nederland. Dat is 460 procent meer dan in 2016, toen de maaltijdbezorger goed was voor drie miljoen euro.

Deliveroo zegt verder zijn brutowinst in ons land te hebben verhoogd naar 7,6 miljoen euro, tegenover vierhonderdduizend euro in 2016. De maaltijdbezorger heeft in Nederland naar eigen zeggen een ‘sterke financiële positie’. Zo is de netto activa in 2017 gestegen naar 6,6 miljoen euro tegenover 2,3 miljoen in het jaar ervoor.

Deliveroo is inmiddels in veertien Nederlandse steden beschikbaar. Daarnaast is het sinds vorig jaar mogelijk maaltijden via het platform te bestellen op Schiphol. Deliveroo werkt inmiddels samen met 2500 restaurants en heeft tweeduizend bezorgers voor zich rijden. Dit jaar breidt het platform verder uit met nieuwe steden.

Cijfers over het nettoresultaat maakt Deliveroo niet bekend. Internationaal is het platform nog zwaar verliesgevend. In 2017 stond de maaltijdbezorger voor belastingen omgerekend 208 miljoen euro in het rood. Daarmee lag het verlies 43 procent hoger dan een jaar eerder.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!