Ahold Delhaize koopt Amerikaanse supermarktketen

Ahold Delhaize is de nieuwe eigenaar van de Amerikaanse supermarktketen King Kullen. De overname heeft betrekking op 37 winkels en de kantoorlocaties op het New Yorkse eiland Long Island.

King Kullen, dat in 1930 werd opgericht en de slogan ‘America’s First Supermarket’ hanteert, heeft 32 supermarkten onder zijn eigen naam. Ook zijn er vijf vestigingen van Wild by Nature. Alle supermarkten worden omgebouwd naar Stop & Shop, het grootste merk van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten. 

De overname wordt naar verwachting aan het eind van dit kwartaal afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt. “Deze transactie onderstreept ons streven om de posities van onze grote, lokale merken in de VS verder te versterken, zowel via organische groei als overnames”, aldus topman Frans Muller.

Muller zette de deur voor overnames in het land onlangs al nadrukkelijk op een kier. Er wordt volgens hem heel selectief gekeken welke bedrijven het concern kunnen helpen om zijn aanwezigheid te versterken en het marktaandeel te laten groeien. “We nemen nu al af en toe vier of vijf winkels over, maar er gaan ook hele ketens op de markt komen. Door onze relatief grote marktpositie zijn wij dé fusiepartner”, stelde hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!