Wibra groeit in Nederland, maar boekt minder winst

Wibra groeit in Nederland, maar boekt minder winst

Wibra heeft zijn totale omzet in 2017 zien teruglopen van 172,5 naar 165,5 miljoen euro. De daling van vier procent komt door de teruglopende verkopen in België, zo blijkt uit de jaarrekening van de Nederlandse winkelketen.

In Nederland ging de omzet voor het tweede jaar op rij omhoog. In 2017 was Wibra hier goed voor 105,2 miljoen euro, wat een groei van 0,8 procent betekent ten opzichte van een jaar eerder.

Eerder werd al bekend dat de omzet in België flink is gekrompen. Wibra was bij onze zuiderburen nog goed voor 60,3 miljoen euro, tegenover 68,1 miljoen in 2016. Het was het vijfde jaar op rij dat er minder omzet werd geboekt.

Ondanks de teruglopende omzet wist Wibra de brutowinst iets op te krikken naar 85,5 miljoen euro. De kosten liepen echter harder op, waardoor er onder de streep minder overbleef dan een jaar eerder. De winst daalde van 4,1 naar anderhalf miljoen euro.

In België viel het aantal winkels terug van 93 naar 88. In eigen land werd een handvol winkels gesloten en stond de teller een jaar geleden op 211 vestigingen. 

Reacties 2


Benjamin Bosch 15 jan, 19:04

Wi ?


Serge Van Der Poorten 16 jan, 12:14

Een zeer verouderde winkelinrichting waar je alleen al mottig wordt door de overdadige kleuren rood en geel op de muren en de verpakking. Gooi de hevige kleuren buiten samen met de stockoude winkelmandjes en ‘zoekbakken’ en richt het in à la dille en kamille of flying tiger en de omzet zal wel terug stijgen...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!