Jumbo rolt bezorgdienst in Amsterdam verder uit

Jumbo rolt bezorgdienst in Amsterdam verder uit

Jumbo begint volgende week met het uitbereiden van zijn bezorgdienst in Amsterdam. Hiermee gaat de supermarktketen de strijd op de bezorgmarkt aan met concurrenten als Picnic en Albert Heijn.

Tot nu toe bezorgde Jumbo alleen nog kleinschalig vanuit een aantal supermarkten in een beperkt gedeelte van onze hoofdstad. Door de inzet van een hub in het Westelijk Havengebied is het straks mogelijk om op plekken in Amsterdam te bezorgen waar nu nog geen fysieke supermarkt zit. 

Jumbo is al twee weken bezig met proefbezorgingen in Amsterdam-Noord en vanaf volgende ook in het centrum. Het plan is daarna om verder uit te rollen naar Amsterdam-West en Amstelveen, meldt een woordvoerder aan Parool. Ook staan Oost en Zuidoost op de planning, maar wanneer dat gaat gebeuren is nog onbekend.

Met het vergroten van de bezorgservice in Amsterdam gaat Jumbo de concurrentie aan met Albert Heijn en Picnic. Albert Heijn kondigde onlangs aan zijn bezorgactiviteiten in Amsterdam flink op te voeren en zijn vijfde thuisbezorgmagazijn in het Westelijk Havengebied te openen. Picnic breidt zijn aandeel op de bezorgmarkt ook steeds meer uit. De online supermarkt heeft onder andere net zijn bezorggebied in de hoofdstad uitgebreid, doet nu ook aan zondagbezorging en rekent geen aparte bezorgkosten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends