Het beste van RetailTrends: week 7

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Waarom retail op Schiphol echt een vak apart is
Dalende bezoekersstromen en consumenten die alles waarvoor ze vroeger de winkelstraat in gingen nu online kopen. Een bekend beeld voor menig retailer, maar niet voor de winkels op Schiphol. En zo zijn er wel meer verschillen. “De hele wereld heeft impact op ons.”

Dit zijn de ingrediënten van 'stores that wow'
De rol van de winkel verandert en fysieke retail duikt vaker op buiten de traditionele winkelomgeving. Het biedt retailers en merken een kansrijk perspectief. Het event Stores That Wow dook in de succesfactoren van de winkel van morgen. Een terugblik aan de hand van acht quotes.

Trek je terug in je leesbubbel in dit nieuwe boekenwonder
We kunnen wel stellen dat de Chinese boekenwinkelketen Zhongshuge al een aantal indrukwekkende boekenwinkels op zijn naam heeft staan. Net als zijn acht voorgangers is de nieuwe winkel in Chongqing ook weer een pareltje te noemen.

Deze trends bepalen het succes voor modespelers
De omzet van fysieke kledingwinkels in Nederland daalde vorig jaar met 4,6 procent, terwijl schoenenzaken bijna vier procent minder omzet boekten. Voor dit jaar lijken de vooruitzichten niet heel veel beter. Hoe kan de modebranche het tij keren? Zes bepalende trends voor de komende tijd.

Het merk stretchen: zo doet IKEA dat
Vanaf dag één vormt creativiteit het kloppend hart van IKEA. “Het is onze ruggengraat geworden”, stelt Karin Gustavsson. Als creative leader faciliteert ze initiatieven om die de lat telkens wat hoger leggen. Een gesprek over IKEA’s själl, innovatief vermogen en het bewaken van creativiteit.

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!