Beter Bed schrijft rode cijfers in jaar 'met twee gezichten'

Beter Bed schrijft rode cijfers in jaar 'met twee gezichten'

Beter Bed heeft over 2018 een verlies van 23,3 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat blijkt uit de jaarcijfers die vrijdag bekend zijn gemaakt. Een jaar eerder werd er nog een winst van 9,5 miljoen euro geboekt.

De omzet van de Nederlandse retailer liep met drie procent terug naar 396,3 miljoen euro. De daling is vooral afkomstig van de winkels van Matratzen Concord in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In die landen werd het aantal winkels met 150 teruggebracht, als onderdeel van een herstructurering.

In de Benelux ging de omzet met 4,9 procent omhoog en liep ook het marktaandeel op. In Zweden spreekt het concern van ‘gemengde prestaties’. Het afgelopen jaar lag daar de focus op een uitbreiding van het winkelbestand om Sängjätten uit te laten groeien tot een retailmerk met nationale dekking.

Beter Bed Holding heeft het afgelopen jaar een ‘belangrijke en noodzakelijke herstructurering’ doorgemaakt, zegt topman John Kruijssen. Er zijn volgens hem moeilijke maatregelen genomen om een solide basis voor toekomstige groei te creëren. “2018 was een jaar met twee gezichten”, stelt hij. In de eerste drie kwartalen was er sprake van teleurstellende verkopen en winst, maar in het laatste kwartaal zou de herstructurering zijn vruchten hebben afgeworpen.

Reacties 1


Reinder Koornstra 4 mrt, 11:01

Retteketet, de trompet moet uit het vet!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!