Marktplaats komt mogelijk in de etalage

De Amerikaanse onlinespeler eBay kondigt een strategische evaluatie van zijn portfolio aan. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de verkoopmogelijkheden voor de zogenoemde eBay Classifieds Group, waar Marktplaats onderdeel van uitmaakt.

EBay maakte een maand terug al bekend zo’n zeven miljard dollar aan aandeelhouders uit te willen betalen, waarvan 5,5 miljard nog dit jaar. Nu laat het bedrijf weten externe financiële adviseurs in de arm te hebben genomen voor een strategische evaluatie. Het staat nog niet vast dat dit leidt tot bijvoorbeeld een verkoop of afsplitsing, benadrukt eBay.

EBay Classifieds Group bestaat behalve uit Marktplaats uit negen andere merken. Daaronder vallen onder meer het Belgische 2dehands en de Duitse autosite Mobile.de. Ook ticketplatform StubHub wordt mogelijk door eBay in de etalage gezet.

De maatregelen zijn het gevolg van gesprekken van eBay met een aantal aandeelhouders, waaronder Elliott Management Corporation. Die activistische aandeelhouder drong eerder al aan op een afsplitsing van Classifieds en StubHub om meer waarde te creëren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!