Sissy-Boy vraagt uitstel van betaling aan

Sissy-Boy vraagt uitstel van betaling aan

Kledingketen Sissy-Boy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Een reddingsplan waarbij de modeketen zou worden overgenomen, werd afgelopen weekend afgeblazen. De winkels blijven voorlopig geopend.

Eigenaar Brand Retail Group zegt te hebben geprobeerd de modeketen weer gezond te maken, door onder meer te snijden in de overhead en te investeren in de winkels en online-activiteiten. Na de tegenvallende verkopen van eind vorig jaar werd besloten een nieuwe eigenaar te zoeken, waarna met verschillende partijen is gesproken. Dat heeft geleid tot ‘vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector’. Nadat die partij zich onverwacht terugtrok, moet de directie surseance van betaling aanvragen.

De partij die Sissy-Boy had willen overnemen, zou volgens bronnen Shoeby-eigenaar John van Deursen zijn. Hijzelf ontkende vorige week tegenover RetailNews stellig zijn interesse in de modeketen. “Wij zijn op dit moment geen partij.”

Uit een e-mail van ceo Sven Bleekemolen aan leveranciers werd vorige week duidelijk dat Sissy-Boy op zoek was naar een nieuwe eigenaar. Daarin werd alleen gesproken van een Nederlandse mode-investeerder, zonder namen te noemen. Verder werd leveranciers om een bijdrage gevraagd, in de vorm van een korting van dertig procent op geleverde goederen.

Sissy-Boy is goed voor 45 vestigingen in Nederland en België. De eigenaar en het management onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart.
 

Reacties 7


Serge Van Der Poorten 2 apr, 20:51

Inderdaad Marc: zeker in België zijn de steden qua parkeerbeleid, infrastructuur en gebouwen veel sterk verouderd....


marc van de w. 2 apr, 13:20

wat voor veel retailers in binnensteden belangrijk is zijn de bezoekersaantallen, zijn die o.k dan golf je daar wel op mee. Bezoekersaantallen in de steden lopen sterk terug, waarom: combinatie van parkeertarieven,straatverkopers ( mensen vinden het echt niet leuk om om de 50 meter lastig gevallen te worden) zwervers, bedelaars en veel leegstand. Waar gaat men dan heen: naar de outlets, naar
de megaintratuinen/ikea e.d op de industrieterrereinen, Zoals de ontwikkelingen nu zijn zijn de binnensteden ten dode opgeschreven


Piet . 2 apr, 11:27

Dit is de volgende keten die ik van mijn lijstje kan schrappen. Wie volgt? WE? Hudsons Bay? De ketens van Ronald Kahn?


max f. 1 apr, 19:59

slappe hap het ligt altijd aan het weer, welke ceotje zal eens zeggen we domweg gefaald, hoor ik niet snel, ook op deze site is altijd "schoon" nooit een negatief woord tot dat.... wie zal de volgende zijn hudson bay ?


David . 1 apr, 18:12

Zullen verhuurders en leveranciers hier wederom in gaan trappen? Ik ben benieuwd naar de faillissementsverslagen. Het vermogenstekort zal hoogstwaarschijnlijk gigantisch zijn. Belastingdienst en UWV zullen hoogstwaarschijnlijk enorme bedragen te vorderen hebben.


Seb Seb 1 apr, 17:59

Sissy-Boy heb ik altijd ervaren als een 'kijken, kijken, niet kopen' formule. Prachtige winkels, mooie spullen, geweldige inspiratie maar veel te duur voor wat het is. Dezelfde kleding en interieur spullen vind je elders aanzienlijk goedkoper.


Serge Van Der Poorten 1 apr, 17:09

Een bron van inspiratie voor velen zoals Juttu en Yaya. Ook het nieuwe concept van Torfs is hierop gebaseerd in grote lijnen. Maar of dit nu een ideaal concept is begin ik mij nu ook af te vragen....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!