Amac komt met een tool die marktwerking tussen opkopers van Apple-apparatuur stimuleert. Opkopers als Leapp kunnen bij Amac een bod doen op een Apple-apparaat dat bij de reseller wordt ingeleverd. Daarmee ontvangt de consument het hoogste bod voor zijn ingeleverde apparaat. 

Volgens Amac-oprichter Ed Bindels maken de meeste bedrijven gebruik van één opkoper. “Wij werken samen met drie partners en hebben de mogelijkheid om nog verder uit te breiden.” Het is de bedoeling dat vraag en aanbod elkaar in de tool beïnvloeden. "Een opkoper kan bijvoorbeeld meer bieden voor een telefoon waar hij een aanvraag voor heeft gekregen, omdat hij zeker weet dat hij het kan doorverkopen."

Naast marktwerking moet de tool ook een alternatief bieden voor marktplaatsen en niet-gecertificeerde bedrijven. De consument kan zelf via de website de inruilwaarde van het apparaat berekenen. De reseller checkt of het geen gestolen apparaat betreft en als dat het geval is, wist het alle gegevens van het device. Een van de drie opkopers kunnen daarna het apparaat kopen. 

Amac voorspelt dat er maandelijks duizend klanten van de tool gebruik gaan maken. Naast Apple-apparatuur wordt de tool ook beschikbaar voor andere merken.