Beter Bed begint het jaar met minder omzet

Beter Bed begint het jaar met minder omzet

Beter Bed heeft zijn totale omzet in het eerste kwartaal met 10,5 procent zien teruglopen. Dat komt vooral door de sluiting van 148 winkels ten opzichte van een jaar terug.

De totale omzet over de eerste drie maanden van het jaar kwam uit op 97,5 miljoen euro. Ook like-for-like betekent dat een terugloop, van 2,7 procent. Vooral in de Duitstalige regio’s verloor Beter Bed omzet, door de sluiting van een flink aantal vestigingen van de keten Matratzen Concord. De omzet liep in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met 20,7 procent terug. Ook kromp de vergelijkbare omzet daar met bijna tien procent.

De omzet in de Benelux bleef stabiel op 44,4 miljoen euro. Online heeft in de thuismarkt met 10,1 procent het grootste aandeel van de omzet. In totaal behaalde het beddenconcern 6,4 procent van zijn omzet via de webwinkel, 1,7 procentpunt meer dan een jaar eerder.

Beter Bed toont zich optimistisch over de hervormingen die zijn doorgevoerd. “Hoewel de verkopen in Duitsland sterk terugliepen, is het veelbelovend om de eerste positieve ontwikkelingen in de onderliggende prestaties te zien”, zegt ceo John Kruijssen. Om het herstelproces te versnellen, is besloten Matratzen Concord onder directe leiding van het overkoepelende bestuur van Beter Bed te stellen. De Nederlandse beddenretailer verwacht dat alle veranderingen leiden tot vier à vijf procent omzetgroei en een ebitda-marge van zeven tot negen procent op de middellange termijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!