Het beste van RetailTrends: week 18

Het beste van RetailTrends: week 18

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

De wijsheden van Gamma over de digitale folder
De digitale folder, daar moeten we iets mee. Zo ver zijn veel retailers inmiddels wel als het gaat om de online variant van het traditionele marketingmiddel. Maar wat is de rol van die digitale folder dan precies? Activatiemanager Ibe Hundling van Gamma vertelde er meer over tijdens Catch the Shopper. “De folder is niet meer het kanaal, maar een middel.”

Hoe Bristol zichzelf opnieuw uitvindt
Het was de afgelopen jaren onrustig bij Bristol. Wisselingen aan de top, meerdere make-overs voor de winkels en grootse groeiplannen, die later weer werden ingetrokken. Sinds kort is Elise Vanaudenhove, kleindochter van de oprichter, terug op het operationele nest als ceo. Ze biedt een kijkje in de keuken van de discounter. De belangrijkste les: Bristol moet meer zijn dan die lage prijs.

Een kijkje in het brein van de consument
Waar je met enquêtes slechts twintig procent van je verkoop kunt voorspellen, is dat zestig procent bij neuromarketing. Met breinonderzoek weet je bijvoorbeeld precies welke afbeeldingen je voor een advertentie moet gebruiken om succes te boeken. Tim Zuidgeest, medeoprichter van ST&T Research, vertelde daar meer over tijdens Catch the Shopper.

Dit is de veelzijdige merkstrategie van My Jewellery
“Generatie Z is een kritische generatie met een korte spanningsboog die verwacht geïnspireerd te worden.” Dat stelde Jos Ahlers, auteur van het boek Generatie Z. Social media lijkt het ideale moderne middel om deze doelgroep te bereiken. Ook sieraden- en fashionmerk My Jewellery speelt hierop in. RetailTrends sprak oprichtster Sharon Hilgers over hoe het haar als jonge onderneemster lukte om een snelgroeiend merk neer te zetten.

Vier retaillessen van Gen Z over Gen Z
Ze zijn de kinderen van Gen X en zijn geboren met een tablet in hun hand. We hebben het over de jonge generatie Z. Lecyca Curiel behoort zelf tot Gen Z. Op het event Changemakers in Retail van RetailTrends gaat zij in op de houding van Gen Z ten opzichte van de duurzame revolutie. Wat kunnen retailers hiervan leren? 

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!