‘Senioren en religie bepalend in design’

Trendwatcher Adjiedj Bakas verwacht voor de komende jaren vooral een groeiende invloed van ouderen en religie op design. In zijn presentatie voor het Trendseminar van Appletizer afgelopen dinsdag, richtte Bakas zich op de toekomst van Nederland aan de hand van zeven belangrijke trends en de invloed van deze trends op de mode- en designwereld.

Een van deze ontwikkelingen is de vergrijzing van ons land. Functioneel design gericht op de seniore doelgroep zoals eenvoudige apparaten die het leven van senioren veraangenamen zal een noodzakelijk aandachtspunt voor ontwerpers worden, maar er kan ook gedacht worden aan een modelijn gericht op de steeds groter wordende groep ouderen.

De revival van spiritualiteit, moraal en religie die in de wereld al goed te merken is aan de populariteit van boeken als ‘Da Vinci Code’ en films als ‘Passion of the Christ’ zal zich ook in Nederland verder ontwikkelen. In de designwereld zal dit te merken zijn aan mode met religieuze en spirituele designs. Ook zal de invloed van spiritualiteit in de leefomgeving en woonstijl steeds belangrijker worden.

De toenemende invloed van Azië, of zoals Bakas aangaf de ‘Aziatisering van de Nederlandse cultuur’ zal tenslotte een grote invloed hebben op de designwereld. Azië is immers ‘hot’ en deze trend neemt alleen nog maar toe. Mode, design, films en Aziatisch toerisme in Nederland blijven zich exponentieel ontwikkelen . Hier liggen op ontwerpgebied vele mogelijkheden.

Van Adjiedj Bakas verschijnt in maart het boek ‘Megatrends Europe’, de opvolger van zijn bestseller ‘Megatrends Nederland’. Meer informatie vindt u op www.appletizer.nl en www.dexter.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!