FNV wil loonsverbetering voor HEMA-werknemers afdwingen

FNV wil loonsverbetering voor HEMA-werknemers afdwingen

FNV pleit voor loonsverhoging voor HEMA-medewerkers. In de nieuwe cao die de warenhuisketen met vakbond CNV heeft afgesloten, vallen de lonen voor nieuw personeel lager uit dan voorheen.

Met de nieuwe cao gaan nieuwe HEMA-personeelsleden tot 25 procent minder verdienen, stelt het FNV. "Dit is een ordinaire manier om werknemers goedkoper te maken. Het gaat juist heel goed met HEMA. Afgezien van de schuld wordt er winst gemaakt", stelt Linda Vermeulen, FNV-bestuurder. "Wij gaan met de leden en wellicht ook met de klanten plannen maken om verbeteringen af te dwingen."

FNV trok zich eerder terug uit de cao-onderhandelingen. De vakbond vindt dat het principe 'gelijk werk, gelijk loon' moet gelden. Daarom hebben CNV en HEMA nu zonder FNV een cao-akkoord bereikt. Volgens CNV is het verlagen van de personeelskosten noodzakelijk. De vakbond vond het belangrijk dat het huidige personeel niet in salaris gekort zou worden. 

 

Reacties

Beste lezers.

Dit is dus exact wat ik al eerder had voorspeld. De heer boekhoorn is in geen haar beter dan de investor Lion Capital. Al deze zogenaamde investeerders zullen altijd kijken of ze over de rug van het personeel meer winst/rendement uit een organisatie kunnen halen.

Wat heel kwalijk is, is het feit dat de huidige CEO en CFO zowel lion captital diende en nu dikke vriendjes zijn met de heer boekhoorn voor een jaarsalaris van 1 mln ++ inc bonussen.

HEMA gaat naast het verlagen van de lonen van het winkelpersoneel ook een nieuw DC bouwen in NIEUWEGEIN met behulp van een externe logistieke dienstverlener... Dus ook hier zal al het DC personeel ( chauffeurs, orderpikkers, staf etc uiteindelijk worden uitgefaseerd voor goedkoper flexpersoneel).

Wat een feit blijft is dat HEMA teveel schuld heeft en dat je niet kan blijven afpellen/schrapen/reduceren over de rug van je personeel.

Als je echt als CEO / CFO ballen hebt leg je je functie neer omdat je staat voor je mensen die het verschil op winkelvloer maken.

HEMA is een prachtig merk met dito producten en mensen die al jaren met passie de winkel openen en klanten bedienen ( in good and bad times)

Omarm nou eens dit gegeven en zoek de oplossing niet over de rug van het personeel.

PS op het hoofdkantoor ( men noemt het supportoffice) is het aantal FTE sinds de komst van de nieuwe CEO en CFO gegroeid met meer dan 150 FTE !, tel daar nog eens 50 externe consultants bij op en ik weet waar de echte schoen wringt... De directie graait / vult zijn haar zakken ( hebben allemaal vorig jaar een bonus gekregen ivm de verkoop, er werken gewoonweg teveel externe consultants voor uurtarieven van 75 - 150 p/uur en men weet van elkaar niet meer wat men echt doet.. Teveel lagen/stroperigheid.

Start met het aanstellen van een directeur en manager finance.

- Skip de CEO/CFO gedachte. = minimaal 2mln
- Schop alle externe consultants eruit = minimaal 5 mln
- Reduceer 100 FTE op het HK die echt niets qua waarde toevoegen = 10 mln

Dan ben je sneller, effectiever en kan je de mensen die het echte verschil maken weer financieel netjes waarderen.

En oh ja.... De heer boekhoorn moet maar eens openheid van zaken geven over zijn echte visie.... Op dit moment investeert hij namelijk helemaal niets , wil hij kosten reduceren en is HEMA nog slechter af dan bij Lion Capital.

Maar tja.... de oplettende personen kennen het track record van deze marcel....

BAH...... Ik koop nooit meer iets bij HEMA zolang deze directie er is.....

Geplaatst door Karel Jozefsoon op 13 juni 2019 om 08:22

Ik denk dat het afgezien van de schulden heel goed gaat bij veel bedrijven. Feit is dat de schulden en daarbij behorende lasten er zijn. Dus heel bijzonder hoe de FNV met deze populistische invalshoek zich wil laten gelden alsof we in de jaren 80 zijn blijven hangen. Ben enorm benieuwd of voor hun denkwijze draagvlak en actiebereidheid is binnen HEMA. Er wordt op een aantal punten flink gas gegeven en e.e.a. voor een gezonde toekomst voorgekookt. Met de bijbehorende transitie zijn de ingehuurde kennis, de bestaande zaken tegen het licht houden en beleidsaanpassingen doorvoeren onlosmakelijk verbonden. Alleen als je veranderd in hoog tempo heb je een toekomst, dat geldt zeker voor HEMA, haar klanten maar ook voor de medewerkers. Bovendien nieuwe instroom voorzichtiger belonen geeft je een keuze, je hoeft immers niet bij HEMA te gaan werken.

Geplaatst door W. G. op 13 juni 2019 om 09:26

Ik vind ook dat het genuanceerder ligt. De lonen voor een groot deel van het winkelpersoneel bij HEMA lagen nog steeds ver boven die van andere bedrijven (Kruidvat, Gamma, Schoenen- en kledingwinkels) waardoor ik deze aanpassing heel logisch vindt in het toekomstbestendig maken van de organisatie. De aanpassing maakt de lonen marktconform ipv er ver boven te blijven.

Geplaatst door Joey Versteegh op 13 juni 2019 om 10:55

De lonen in de retail zijn doorgaans bedroevend laag, daarnaast verwacht men een beschikbaarheid van 24/7. Onder deze voorwaarden is het vinden van geschikte medewerkers een uitdaging! If you pay peanuts, you get monkeys!

Geplaatst door Marc Heindrichs op 14 juni 2019 om 11:17

Laatste nieuws

RetailTrends