Forse omzetgroei Bike Totaal

De bij de Bike Totaal tweewielerspecialistengroep aangesloten winkels hebben in 2005 een omzetstijging van 8,8 procent behaald. De stijging is bijzonder omdat branchecijfers het hele jaar een negatief beeld van de omzet in de tweewielerbranche laten zien. De omzetstijging is vooral te danken aan het groeiende aantal klanten.

Hoewel de gemiddelde verkoopprijs van een fiets licht daalde, nam het aantal verkochte fietsen sterk toe. De omzet in brommers en scooters zat de afgelopen jaren in de min, maar ook bij de gemengde bedrijven viel in 2005 een kleine omzetplus te noteren. Opvallend is de sterke groei van het aantal verkochte elektrische fietsen.

Een belangrijke oorzaak voor de stijging van het aantal betalende klanten vormen de reclame-inspanningen van het afgelopen jaar. Er werden in totaal negen miljoen folders en magazines uitgegeven. Daarnaast was de Nationale Fiets 10-daagse zeer succesvol; daarmee wisten veel winkels nieuw publiek te trekken. Ook is het aantal bezoekers van de vernieuwde internetsite toegenomen, evenals de eigen sites van de aangesloten ondernemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!