Speelgoedketen Intertoys staat op het punt om acht grote winkels te verkopen aan ToyChamp. Dat melden ingewijden aan De Telegraaf.

Het gaat om voormalige Toys "R" Us-winkels aan de randen van de stad. De deal zou bijna rond zijn. De winkels zouden goed bij ToyChamp passen, omdat die keten alleen grote winkels buiten het centrum heeft. Intertoys en ToyChamp willen niet op het bericht reageren.

Intertoys ging in februari failliet. De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan nam de keten in maart over. Van de vierhonderd winkels bleef ongeveer de helft over: 132 eigen winkels en zo'n 75 franchisers. Onder de nieuwe eigenaar wordt ingezet op beleving, met onder meer escaperooms, een karaokebar en een ruimte om verjaardagsfeestjes te vieren. In het juninummer van RetailTrends staat een interview met Intertoys-topman Roland Armbruster

ToyChamp heeft op dit moment tien winkels in Nederland en acht in België. Dit jaar komen er zeker nog drie in Nederland bij; de winkel in Helmond gaat vrijdag open. RetailTrends sprak vorige maand met ceo Koen Nolmans van ToyChamp over de groei van het bedrijf.