Lego komt met eigen winkels naar Nederland

Lego komt met eigen winkels naar Nederland

Lego opent later dit jaar zijn eerste twee winkels in Nederland. Het gaat om een flagshipstore in Amsterdam en een vestiging in Utrecht.

Het vlaggenschip in de hoofdstad wordt volgens Lego uitgerust met verschillende innovaties. Zo is er de ‘mozaïek-maker’, die een foto van je gezicht omzet in en mozaïek van Lego-stenen. Verder zijn er diverse speelervaringen en bouwmogelijkheden, allemaal met een knipoog naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Lego zegt blij te zijn met de komst naar Nederland. “Het is een belangrijke stap voor ons en de Nederlandse speelgoedmarkt", aldus general manager Marco Capone van Lego Benelux. Wanneer de winkels precies open gaan is nog niet bekendgemaakt, maar volgens de Deense speelgoedfabrikant in ieder geval op tijd om te profiteren van de kerstaankopen.

Er waren al wel Lego-winkels die door franchisenemers werden uitgebaat in ons land, maar nog geen filialen in eigen beheer. Die zijn er in Europa wel in onder meer België, Duitsland en Frankrijk. Wereldwijd heeft Lego zo’n 130 eigen winkels.

In het septembernummer van RetailTrends verschijnt een artikel waarin uitgebreid wordt ingegaan op de veranderende rol van spelen in de maatschappij, en de impact die dat heeft op Lego. Klik hier voor informatie over een membership op RetailTrends.
 

Reacties 4


ikke weet het 18 jul, 19:33

Het is beter dat ze eens aandacht besteden aan de winkeliers die ze groot gemaakt hebben.stelletje arroganten. Verkoop al vele tientallen jaren Lego maar heb al zeker 4 jaar NIEMAND meer gezien. En net mij vele collega's. Nee ze schroeven wel je korting terug omdat ze dat nodig vinden zonder enige vorm van communicatie ,overleg of komen kijken. Maar ja het gaat ze weer tegoed en dan stijgt het je weer naar de bol hè. Maar wacht maar tot het weer minder gaat. Zij weten ook dat een speelgoedwinkel eigenlijk niet zonder Lego kan , het is dan net zoiets als een bakker zonder Brood.


D. H. 19 jul, 09:45

De Marco Capone met de losse handjes waar jullie eerder over schreven? Hij werkt daar nog? Lekker bedrijf dat Liego. Oh Lego sorry.


Ook ik weet het 19 jul, 14:38

Als er 1 over het paard getild bedrijf in speelgoedland is, is dat LEGO wel.
Overal je handel wegleggen waar het niet thuis hoort.
Discounters,Supermarkten,Drogisten.
Specialisten gewoon over slaan. Voor Lego maakt alles niets uit.
Verkoop = Verkoop.
Boycotten die handel.


T Markus 22 jul, 13:23

mooie winkel voor Winkelcentrum Makado in Beek (L)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!