Lego opent later dit jaar zijn eerste twee winkels in Nederland. Het gaat om een flagshipstore in Amsterdam en een vestiging in Utrecht.

Het vlaggenschip in de hoofdstad wordt volgens Lego uitgerust met verschillende innovaties. Zo is er de ‘mozaïek-maker’, die een foto van je gezicht omzet in en mozaïek van Lego-stenen. Verder zijn er diverse speelervaringen en bouwmogelijkheden, allemaal met een knipoog naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Lego zegt blij te zijn met de komst naar Nederland. “Het is een belangrijke stap voor ons en de Nederlandse speelgoedmarkt", aldus general manager Marco Capone van Lego Benelux. Wanneer de winkels precies open gaan is nog niet bekendgemaakt, maar volgens de Deense speelgoedfabrikant in ieder geval op tijd om te profiteren van de kerstaankopen.

Er waren al wel Lego-winkels die door franchisenemers werden uitgebaat in ons land, maar nog geen filialen in eigen beheer. Die zijn er in Europa wel in onder meer België, Duitsland en Frankrijk. Wereldwijd heeft Lego zo’n 130 eigen winkels.

In het septembernummer van RetailTrends verschijnt een artikel waarin uitgebreid wordt ingegaan op de veranderende rol van spelen in de maatschappij, en de impact die dat heeft op Lego. Klik hier voor informatie over een membership op RetailTrends.