Mediworld, een nieuwe winkelketen in hulpmiddelen, opent volgende maand in Brabant zijn eerste filialen. Binnen vijf jaar hoopt de keten door te groeien naar honderd winkels.

Achter Mediworld zitten drie ondernemers. Ze richten zich met hun winkels op mobiliteit voor ouderen en mindervaliden: scootmobielen, rolstoelen en rollators. "Wij denken dat je dit concept veel beter kunt doen als gastheer in een winkelformule", zegt Sander de Jong, een van de initiatiefnemers. "Dichter bij de klant en met persoonlijke aandacht." Volgens hem komen er over onlinespelers veel klachten.

Op 1 november gaat de eerste winkel open in St. Willebrord. Dezelfde maand volgen onder meer Etten-Leur, Bergen op Zoom en Hoogerheide. In december komen er meer winkels in Noord-Brabant en ook in Zeeland. Voor volgend jaar staan er veertig winkels gepland in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Het zijn allemaal eigen winkels, van maximaal 250 vierkante meter. Ze zijn volgens De Jong goed bereikaar, met parkeergelegenheid vlakbij. "Bij voorkeur in de buurt van verzorgingshuizen."

De Jong heeft naar eigen zeggen ervaring in de foodsector, onder meer in China en Amerika. Zijn partners komen uit de fashionwereld en de foodretail. "We kunnen nu goedkoop aan winkels komen. Veel zijn er gesloten door de komst van onlineretail. Juist daarom kunnen wij nu kansen pakken. Dat vertaalt zich in lagere huurprijzen en gunstige huurvoorwaarden. En op uitstekende locaties."