JD Sports doelwit van rovende bendes

In diverse Europese steden, waaronder Amsterdam, zijn filialen van JD Sports geplunderd. De aanleiding is vermoedelijk een racistisch incident in een winkel van de sportretailer in Luik.

Eind vorige maand zou een personeelslid van JD Sports zich racistisch hebben uitgelaten tegenover haar collega's, meldt Het Laatste Nieuws. Beelden daarvan werden op Facebook gezet en gaan 'viral'. Op de video zou te zien zijn hoe een vrouwelijke manager haar werknemers vraagt om zich in drie rijen op te stellen volgens huidskleur en afkomst. "Arabieren, makakken en gwers", schrijft de krant. Met gwers worden blanke mensen van West-Europese afkomst bedoeld.

Daarna zijn diverse winkels van JD Sports beroofd, onder meer in Brussel en Londen. Donderdagavond was het fililaal aan het Bijlmerplein in Amsterdam aan de beurt. Volgens de politie ging een groep gemaskerde plunderaars er met een 'flinke buit' vandoor. In Nederland heeft JD Sports 28 winkels. Of ze nu extra worden beveiligd, weet de politie in Amsterdam niet. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!