Rechter: 'Picnic is geen supermarkt'

Rechter: 'Picnic is geen supermarkt'

De rechtbank in Amsterdam heeft geoordeeld dat Picnic de cao voor supermarkten niet hoeft te volgen. In de rechtszaak is vakbond FNV, die de zaak aanspande, op alle fronten in het ongelijk gesteld. 

Picnic hanteert de supermarkt-cao alleen voor de medewerkers die het assortiment en de prijzen in de online winkel bepalen. Die werknemers zaten vanaf de start al in de supermarkt-cao. Voor alle andere medewerkers, in bijvoorbeeld het distributiecentrum, geldt die cao niet, zo heeft ook de rechter bevestigt. 

De FNV overweegt in hoger beroep te gaan. "Volgens ons is dat zo duidelijk als wat: Picnic is een supermarkt. Het enige verschil met traditionele supermarkten is dat ze alleen bezorgen en geen fysieke winkel hebben", zegt Zakaria Boufangacha van de vakbond tegen het Parool.

De vakbond voert al meer dan een jaar actie voor betere arbeidsvoorwaarden bij Picnic. Door het niet volgen van de supermarkt-cao zou de onlinesuper volgens de bond miljoenen opstrijken. "De suggestie van FNV dat wij mensen slecht zouden betalen is klinkklare onzin. Wij behoren tot de beste betalers in de sector", stelt Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!