Daily Paper: 'Luxe en streetwear raken steeds meer verweven'

Daily Paper: 'Luxe en streetwear raken steeds meer verweven'

Waar luxe eerder synoniem stond voor minder betaalbaar, wordt het nu toegankelijk voor een breder publiek. Dat zeggen vertegenwoordigers van nieuwe luxemerken in het decembernummer van RetailTrends. “Luxe was iets voor de elite en had een exclusieve cultuur, dat is nu anders.”

Oude pijlers van luxe zijn vakmanschap, erfgoed en exclusiviteit, zegt oprichter Jefferson Osei van streetwearlabel Daily Paper op de bijeenkomst New Luxury in Amsterdam. “Dat zijn nu culturere relevantie, de coolfactor en inspelen op een niche.” Daily Paper en veel streetwearlabels hebben zich volgens hem ontwikkeld tot communities waar luxekleding, maar ook muziek, sport en kunst deel van uitmaken. “De hedendaagse streetwearscene schurkt steeds dichter tegen de high-end luxehuizend aan.”

Dat exclusiviteit en geld minder belangrijk worden binnen de luxemarkt, heeft mede te maken met de toenemende wereldwijde welvaart. Volgens de laatste cijfers van Credit Suisse is het aantal miljonairs wereldwijd met 170 procent gegroeid ten opzichte van begin deze eeuw en hebben ook niet-miljonairs een steeds hoger besteedbaar inkomen. Daardoor wordt exclusiviteit in termen van financiële middelen minder relevant en zullen luxemerken die term moeten herdefiniëren, zo wordt gesteld in het boek The New Luxury van Highsnobiety en Gestalten.

In het decembernummer van RetailTrends wordt uitgebreid ingegaan op het fenomeen ‘nieuwe luxe’. Naast Daily Paper is daarbij aandacht voor merken als Off-White, Vetements en Filling Pieces. Klik hier om het artikel digitaal te lezen en hier voor informatie over een membership. 
 

Reacties 1


Machiel R 6 dec, 12:23

Geholpen door consumenten die zich laten leiden door Influencers wordt dit spel heel goed gespeeld door deze partijen. Respect voor.

Deze, vooral jonge, consumenten kopen 9x low-end waarna er geld over is voor de 10e aankoop die dan high end is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!