Om weer winst te kunnen maken, gaat het roer om bij Wehkamp. Zo haalt de webshop niet meer alle artikelen gratis op, meldt het FD. Uit de toelichting op de website blijkt dat grote artikelen die bezorgd zijn door Dynalogic nog wel gratis worden opgehaald. Voor andere spullen moet 2,95 euro per keer worden betaald of 5,95 euro voor een heel jaar.

Volgens het FD gaat het niet goed met Wehkamp. De webwinkel kan bol.com en Zalando niet bijbenen. Wehkamp zou in maart het gebroken boekjaar eindigen met een operationeel verlies en tien procent minder omzet, waar andere onlinewarenhuizen alleen maar meer omzetten. Om te voorkomen dat het bedrijf het boekjaar met een negatief eigen vermogen moest afsluiten, zette de Britse eigenaar Apax 147 miljoen euro aan leningen om in aandelen. Voor een private-equitypartij is dat een opvallende stap.

Wehkamp ontkent tegen de krant dat het een moeilijk jaar heeft gehad. "Alleen de verkoop van elektronica ging slecht. Dat is een zeer competitief segment. Daarom besteden we dit aanbod uit."